Facebook
Twitter
Instagram Euro 2024 Broşürü
Предложение на Белханда във връзка с UEFA EURO 2024
Шкрител: Всеки футболист иска да играе във футболната атмосфера в Турция
Наполеони и Клиши: В Турция хората живеят заради футбола

Турция е готова за полет по време на UEFA EURO 2024
Райън Бабел: Истанбул е един великолепен град


 

ВИЗИЯ
Обещаваме да съберем в Турция ‘ всички хора, които са фенове на най-любимата ’ игра в света – футбола.

Като водеща европейска туристическа дестинация и географския център на света, искаме да отворим UEFA EURO 2024 за по-широка аудитория и да споделиме това преживяване с всички нации.

Имаме всички възможности за да насърчим сближаването межд ухората, мултикултурализъма и достъпността чрез футбола.

ЩЕ СПОДЕЛИМЕ С ВАС нашата страст към футбола, чудесата на нашата страна и трайното наследство на турнира.


 

ЙЪЛДЪРЪМ ДЕМИРЙОРЕН
ПРЕЗИДЕНТ НА ТУРСКАТА ФУТБОЛНА ФЕДЕРАЦИЯ
Yıldırım Demirören

Нашите сърца бият за 2024

Като Като страна с най-младо население в Европа, кандидатурата на Турция за УЕФА Евро 2024 е не само от решаващо значение за хората, живеещи на тази земя, но и за Европа

28.7% от нашето население на възраст под 17 години, това позволява вълнуващо да си представим страната като домакин на EURO 2024 и захранва интереса и любовта към футбола в нашата страна. Докато осигуряваме максимален комфорт на състезателните отбори с нашите нови стадиони, ние сме развълнувани да предложим незабравими моменти за футболните фенове, които ще посетят нашата страна и ще се насладят на нашето турско гостоприемство.

Освен че допринася за международния футбол, UEFA EURO 2024 ще бъде пикът на мисията на турската футболна федерация да развива футбола - от детския футбол до най-високо професионално ниво.

Най-мощното свидетелство за способността за организиране на Европейското първенство в празнична атмосфера и като най-висока конкурентна сцена е уникалният опит на стадионите, използвани на финалите на Световната купа по футбол на УЕФА през 2005 г. и Купата на УЕФА през 2013 г. Искаме да предложим още веднъж обогатена версия на подобни преживявания за целия свят.

Приятелите ни, които ще пътуват до Турция за футбол и общия език на европейската цивилизация, когато се завърнат в своите страни ще донесат заедно със себе си богатата история на древните земи и спомените от културния и обществен живот. Ще създадем нова светлина за футболните фенове чрез нашата любов към футбола и историческите връзки, обединяваща два континента. Каним всички хора да споделят нашата страст към футбола в Турция.

Имаме пълната подкрепа на нашите граждани и правителство за това събитие. Турция е футболна нация, където обединяващата и мирна сила на футбола може да се използва в най-голяма степен. Всеки може да бъде сигурен, че с нашата страст към футбола, човешките ресурси, организационните способности и нашите високотехнологични стадиони ние сме готови да осигурим успешен Европейски шампионат. Нашият призив към целия свят; Да споделим заедно EURO 2024...

— продължи — 

МИРЧЕА ЛУЧЕСКУ
ТЕХНИЧЕСКИ ДИРЕКТОР НА НАЦИОНАЛНИЯ ОТБОР ТУРЦИЯ
Mircea Lucescu

Сега е време Турция да излезе на сцената

В почти 60-годишната ми кариера във футбола Турция винаги е имала специално място в сърцето ми, както за първи път когато през 1963 г. облякох униформата на румънския национален отбор, така и по време на постиженията ми в Галатасарай и Бешикташ в началото на 2000-те.

Въпреки, че когато 12,5 години работих в Украйна и Русия, т.е. бах далеч от Турция, никога не съм скъсвал връзките с приятели, с които съм прекарвал хубаво време. От месец август на миналата година съм технически директор на турския национален отбор. Поради това мисля, че съм един от хората, които могат най-добре да характеризират връзката между Турция и футбола, миналото и настоящето на футбола в тази страна. Но не бива да свързваме това със сегашната ми длъжност в Турската футболна федерация. Това го казвам осланяйки се на 55 годишния ми опит

Станах свидетел на трансформацията на Турция във всеки аспект, а футболът е само част от нея. Инвестициите във футбола се увеличиха значително и инфраструктурите се подобриха. Единственото нещо, което не се промени, е голямата страст към този спорт в страната.

Добре известен факт е, че Турция, като страна, в която има огромен интерес към футбола и конкуренцията на европейско равнище, от много години желае да бъде домакин на голям международен турнир.

Турция беше обявила кандидатура си за домакин на последните три европейски първенства (една от които като съдомакин), но този път официално обяви кандидатурата си за организиция на Евро 2024. Този път Турция е много по-силна и по-опитна от всякога. Тя има значителни предимства пред останалите страни кандидатки.

Най-голямото предимство на Турция е ентусиазмът. Може ли една страна, която е била домакин на събития като Европейско първенство и Световна купа в миналото, да има ентусиазма, който Турция има сега? Представете си ентусиазма не феновете, футболистите, организаторите и доброволците!

Това е чудесна дестинация, в която можете да прекарате чудесно време с приятели и семейството. В това отношение съм сигурен, че всеки ще посети Турция за Европейското първенство.

Турция в миналото доказа организационния си опит като домакин на финала на UEFA Champions League 2005 г., Купата на УЕФА за 2009 г. на финала, където вдигнах трофея заедно с Шахтьор и Световната купа 2013 FIFA U-20.

Един от най-силните предимстава на кандидатурата на Турция силната държавна подкрепа при строителството на стадионни. Вече са завършени 14 от 32 нови стадиона, които можем да наречем най-модерните стадиони в Европа, а останалите ще бъдат завършени през 2019 г. Няма друга страна в Европа, която да е направила подобен пробив.

Сега е време Турция да излезе на сцената!

Като технически директор на турския национален отбор, аз също подкрепям тази кандидатура с цялото си сърце. Уверен съм, че турският народ ще покрепи новото поколение футболни играчи турския национален отбор и домакинството в Евро 2024.

Вярвам, че на заседанието си през септември Управителният съвет на UEFA няма да бъде безучастен към енергията и светлината, излъчвани от Турция.

— продължи — 

Баръш Телли
ПРЕДСТАВИТЕЛ ПО ПРЕЗЕНТИРАНЕ НА UEFA EURO 2024
Turnuva Elçisi Barış Telli

Баръш Телли – една личност, която безупрчено отговаря на понятието за спортист, притежаващ всички физически сили и умения, необходимо за всяко състезание, за преодоляване на всякакви трудности или конкуренция. Той е личност-модел за новите поколения, един човек, изживял и почувствал атмосферата на Европейско първенство. Като един футболист, изпитал чувствата на шампион на лига, първенства за купа и Европейско първенство, той е еталон в мечтите на много футболисти по пътя им към професионално извисяване.

Баръш Телли, който в момента е на върха нв футболната си кариера, води борба в условията на една висококачествена конкурентна среда. На 4 април 1993 г., когато е едва 4 годишен, излиза от дома си за да играе мач, но по пътя претърпява злополука, в резултат на което загубва частта под коляното на десния си крак. Въпреки това той играе в турският национален отбор по футбол за спортисти с ампутирани крайници, който става Европейски шампион, печели Купата на шампионската лига и третото място на Световното първенство, получава титлите “Крал на головете” и “Най-добър футболист на турнира”..

Освен футбол той играе тенис, състезава се в 3 различни категории на лека атлетика, доказва, че е пълноценен спортист в категориите бягане 100 метра, висок скок и дълъг скок. Баръш Телли е завършил Университета Гази по специалността „Физическо възпитание и спорт“, притежава калификация като учител по физическо възпитание.


— продължи —

 
ГРАДОВЕ И СТАДИОНИ
Şehirler ve Stadyumlar

 
НОВИНИ
Haberler

Footer Footer