Facebook
Twitter
Instagram Euro 2024 Broşürü
Advies voor de UEFA EURO 2024 van Belhanda
Škrtel: Elke voetballer zou de sfeer die in de Turkse voetbal heerst willen meemaken
Napoleoni ve Clichy: in Turkije leven mensen voor voetbal

Turkije is klaar voor de vluchten die voor de UEFA EURO 2024 worden ingezet
Ryan Babel: Istanbul is een fantastische stad


 

VISIE
Turkije staat voor de bevordering van ‘s werelds favoriete spel’,-verenigende mensen uit alle lagen van de bevolking.

Als de toonaangevende Europese toeristische bestemming en het geografische centrum van de wereld zijn we trots op de UEFA EURO 2024 en het publiek

Vanaf hier zijn we goed geplaatst om diversiteit en toegankelijkheid in het spel te bevorderen.

We zullen een grote passie delen voor voetbal. We zullen samen delen.


 

YILDIRIM DEMİRÖREN
President of Turkish football federation
Yıldırım Demirören

Al onze harten kloppen voor 2024

als de jongste Europese natie Turkije's kandidatuur voor de UEFA EURO 2024 is niet voor het belangrijkste leven voor de mensen, maar ook voor Europa.

Met de 28,7% van de bevolking jonger dan 17 jaar, het is zo spannend is voorstellen hoe geweldig het zou zijn om te hosten EURO 2024 het stimuleren van de interesse en liefde voor het voetbal in ons land. Wat biedt het maximaal mogelijke comfort voor onze ziekenhuisgastvrijheid.

Naast een bijdrage aan het internationale voetbal, wordt de UEFA EURO 2024 de top van de missie van de Turkse voetbalbond om voetbal van basis tot topniveau te ontwikkelen.

De sterkste referentie van Turkije in de organisatie van de UEFA Cup van de UEFA Champions League 2009 en de FIFA U20 Wereldbekerfinale van 2013. We willen een verrijkte versie van een droge ervaringen aan de hele wereld opnieuw aan te bieden.

Ik kijk ernaar uit om meer te weten te komen over je sociale leven in Europa. We verwelkomen je graag, bedankt voor het voetbal en de rijke historische textuur die twee continenten verenigt. We nodigen alle mensen uit om onze passie voor voetbal in Turkije te delen.

We hebben de volledige steun van onze burgers. Turkije is een voetballand waar je volop van kunt genieten. Iedereen kan er zeker van zijn dat we met onze passie voor voetbal klaar zijn om een succesvol Europees kampioenschap te behalen.

Onze oproep aan de hele wereld; Laten we EURO 2024 samen delen...

— meer — 

MIRCEA LUCESCU
Nationale Teamcoach
Mircea Lucescu

Het is de beurt aan Turkije om het podium te betreden

In mijn bijna 60-jarige loopbaan in het voetbal heeft Turkije altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad, zowel omdat ik het land was waar ik de Roemeense nationale teamtrui voor het eerst droeg in 1963 en mijn prestaties met Galatasaray en Beşiktaş in de vroege jaren 2000.

Hoewel ik in de afgelopen 12 en een half jaar ben weggegaan uit Turkije vanwege mijn verplichtingen in Oekraïne en Rusland, heb ik nooit mijn band met het land verbroken dankzij de vriendschappen die ik tijdens mijn verblijf daar heb gemaakt. Sinds augustus 2017 heb ik de leiding over het Turkse senior nationale team. Vanuit een extern perspectief kan ik de relatie tussen Turkije en voetbal van vroeger tot nu op de beste manier uitleggen.

Ik was getuige van de transformatie van Turkije vanuit elk aspect en voetbal is er slechts een deel van. De voetbalinvesteringen zijn enorm toegenomen en de infrastructuur is alleen maar beter geworden. Het enige dat niet veranderde, is de grote passie voor deze sport in het land.

Het is een bekend feit dat Turkije, waar een enorme interesse is in voetbal en de competitie van Europese klasse, meer betekent dan alleen een spel en we al jarenlang een groot internationaal toernooi willen organiseren.

Turkije heeft eerder zijn kandidatuur bekendgemaakt als gastheer voor drie Europese kampioenschappen (een als een co-host) en officieel hun bod ingediend om EURO 2024 te organiseren. Turkije is veel sterker en meer ervaren dan ooit tevoren. Ze hebben aanzienlijke voordelen ten opzichte van de andere kandidaat-lidstaat.

Het grootste voordeel van Turkije is enthousiasme. Kan een land dat in het verleden evenementen als Europees Kampioenschap en Wereldbeker heeft georganiseerd aansluiten op het enthousiasme dat Turkije nu heeft? Stelt u zich eens de passie voor van de fans, organisatoren van voetbalwedstrijden en vrijwilligers!

De warme gastvrijheid en gastvrijheid van onze buitenlandse vrienden in Turkije trekken elk jaar miljoenen toeristen naar dit land. In dat opzicht ben ik er zeker van dat iedereen die voor het Europees Kampioenschap naar Turkije zal reizen een fantastische ervaring zal hebben.

Met succes gehoste UEFA Cup finale van de UEFA Cup finale van 2005, waar ik de trofee met Shakhtar en de FIFA U20 Wereldbeker finales 2013 heb opgeheven, heeft Turkije in de afgelopen jaren bewezen organisatorisch vermogen te hebben.

Een van de sterkste elementen die de kandidatuur van Turkije sterk maakt, is de overheidssteun en de door de staat geleide stadionprojecten die nog steeds worden voortgezet. 14 van de 32 nieuwe stadionprojecten waarvan we de modernste stadions in Europa kunnen noemen, zijn al voltooid en de restanten zullen in 2019 worden voltooid. Er is geen ander land in Europa dat zo'n doorbraak kent.

Het is de beurt aan Turkije om nu het podium op te gaan!

Als hoofdcoach in Turkije ondersteun ik ook deze kandidatuur met heel mijn hart. Turkse senior nationale teams die konden deelnemen aan EURO 2024 als gastheren met een hernieuwde generatie zullen een gepassioneerde steun ontvangen van de Turkse natie en een unieke inspiratie geven aan jonge spelers.

Wanneer het UEFA Executive Committee in september 2018 bijeenkomt om de EURO 2024 hosts te benoemen, weet ik zeker dat zij niet onverschillig zullen zijn voor dit licht dat over Turkije schijnt.

— meer — 

BARIŞ TELLİ
PROMOTOR KANDIDAATSCHAP UEFA EURO 2024
Turnuva Elçisi Barış Telli

Barış Telli, die het concept van atleet heeft ingevuld en die kan worden omschreven als een competente persoon in een spel, competitie of activiteit die fysieke inspanning en vaardigheden vereist tegen allerlei soorten moeilijkheden en competities, is een rolmodel voor nieuwe generaties dat Europees kampioenschap heeft doorgemaakt.

Het basiskenmerk van Barış Telli, die meer dan een bekerkampioen en een Europees kampioen is, is dat hij de carrierepad van voetballers die dromen en die hun dromen proberen te waarmaken, verlicht.

Barış Telli, die de top van het voetbal bereikte, deed geen concencies om zijn voetballiefde terwijl hij in de internationale vooraanstaande wedstrijden worstelde. Op 4 april 1993, nog 4-jarige leeftijd, ging hij zijn huis uit om te voetballen, en maakte een verkeersongeval mee en verloor hij zijn rechterbeen van onder de knie. Ondanks het verkeersongeval beleefde hij Ampute Nationale Kampioenschap, Europees Kampioenschap, Champion Club Cup en was op derde plaats ter wereld. Naast deze was hij ook topscorer en beste voetbalspeler van het toernooi..
Hij speelt zowel tennis als voetbal en doet mee aan 3 verschillende atletiekcategorieën, wat bevestigt dat hij een complete atleet is met een score van 100 meter, hoogspringen en verspringen. Barış Telli die afgestudeerde aan Gazi Universiteit afdeling Lichamelijke Opvoeding, heeft erin geslaagd om de titel als Leraar Lichamelijke Opvoeding in zijn briljante carrière aan te vullen.


— meer —

 
STEDEN EN GEBIEDEN
Şehirler ve Stadyumlar

 
NIEUWS
Haberler

Footer Footer