Facebook
Twitter
Instagram Euro 2024 Broşürü
Belhanda ger råd för UEFA EURO 2024
Škrtel: "Varje fotbollsspelare skulle vilja leka i atmosfären i Turkiet "
Napoleoni och Clichy: Människor lever för fotboll i Turkiet

Turkiet är redo att flyga till UEFA EURO 2024
Ryan Babel: İstanbul är en magnifik stad


 

VISION
Turkiet står för löftet om ”världens favoritspel” som förenar människor från alla håll i livet.

Som ett ledande europeiskt turistmål och världens geografiska centrum vill vi utöka UEFA EURO 2024 till en bredare publik och dela den här erfarenheten med alla våra stora nationer.

Härifrån är vi välplacerade för att främja integration, mångfald och tillgänglighet i spelet.

Vi kommer att dela vår passion för fotboll, skönheter av vår fantastisk land samt den bestående arvet från turneringen med alla. Vi vill dela tillsammans.


 

YILDIRIM DEMİRÖREN
PRESIDENTEN FÖR TURKISKA FOTBOLLFEDERATIONEN
Yıldırım Demirören

Alla våra hjärtan slår för 2024

Som den yngsta europeiska nationen är Turkiets kandidatur för UEFA EURO 2024 inte bara avgörande för de människor som bor på landet, utan även för Europa. Eftersom 28,7% av vår befolkning är under 17 år är det så spännande att föreställa sig hur stor det skulle vara att vara värd för EURO 2024. Detta kommer säkert öka intresset och kärleken till fotboll i vårt land. Samtidigt som vi kommer att erbjuda de maximala möjliga komforten för lagen med våra nya arenor, är vi glada att kunna erbjuda oförglömliga stunder för fotbollsfans som kommer att besöka vårt land och uppleva vår turkiska gästfrihet.

Förutom att bidra till den internationella fotbollen kommer UEFA EURO 2024 att vara toppen av det turkiska fotbollsförbundets uppdrag att utveckla fotboll från gräsrotsnivå till den högsta professionella nivån.

Turkiets starkaste referens för att organisera EM i en festlig atmosfär och som den högsta konkurrensutsatta scenen, är de unika upplevelserna i stadion som delades 2005 års UEFA Champions League, 2009 UEFA Cup och 2013 FIFA U20 World Cup finaler. Vi vill återigen erbjuda en berikad version av sådana erfarenheter till hela världen.

Våra vänner som kommer att resa till Turkiet för fotboll och det gemensamma språket i den europeiska civilisationen kommer att ge en rik historia av antika land och minnen från det kulturella och sociala livet tillbaka med dem när de återvänder till sina länder. Vi kommer att bilda ett nytt ljus för fotbollsfans genom vår nations kärlek till fotboll och vår rika historiska textur som förenar två kontinenter. Vi uppmanar alla människor att dela vår passion för fotboll i Turkiet.

Vi har det fulla stödet från våra medborgare och regeringar för denna evengemang. Turkiet är ett fotbollsland där den förenande och fredliga kraften i fotboll kan utnyttjas till fullo. Alla kan vara säkra på att vi med vår passion för fotboll, mänskliga resurser, organisationsförmåga och våra högteknologiska stadion är redo att leverera ett framgångsrikt EM.

Vår kallelse till hela världen; Låt oss dela EURO 2024 tillsammans ...

— mer — 

MIRCEA LUCESCU
LANDSLAG TRÄNARE
Mircea Lucescu

Det är Turkiets tur att ta scenen nu

I min nästan 60 åriga fotbollskarriär har Turkiet alltid haft en speciell plats i mitt hjärta både för att vara det land där jag bar den rumänska landslagströjan för första gången i år 1963 och mina prestationer med Galatasaray och Beşiktaş i början av 2000-talet.

Även om jag har varit borta från Turkiet på grund av mina åtaganden i Ukraina och Ryssland under de senaste 12 och ett halvt åren bröt jag aldrig mina band med landet tack vare vänskapen jag gjorde under min tid där. Jag har varit ansvarig för det turkiska seniorlandslaget sedan augusti 2017. Från ett yttre perspektiv kan jag förklara förhållandet mellan Turkiet och fotboll från förtid till nutid på bästa sätt.

Jag bevittnade Turkiets omvandling från alla håll och fotboll är bara en del av det. Investeringar i fotboll ökade enormt och infrastrukturen blev bättre. Det enda som inte förändrades är den stora passionen för denna sport i landet.

Det är ett välkänt faktum att Turkiet, där det finns ett stort intresse för fotboll och den europeiska klassens tävling betyder mer än bara ett spel, och vi har velat vara värd för en stor internationell turnering för många år.

Turkiet meddelade tidigare sin kandidatur att vara värd för tre europeiska mästerskapen (en som småvärd) och har officiellt lagt in sitt bud på scenen EURO 2024. Turkiet är mycket starkare och mer erfaren än någonsin tidigare. De har betydande fördelar över det andra kandidatlandet.

Turkiets största fördel är entusiasm. Kan ett land som var värd för evenemang som EM och VM tidigare, matcha den entusiasm som Turkiet har nu? Tänk bara på fans, fotbollsspelarna, arrangörerna och volontärernas passion!

Den varma gästfriheten och välkomnande av våra utländska vänner till Turkiet lockar miljontals turister till landet varje år. I det avseendet är jag säker på att någon som kommer att resa till Turkiet för EM kommer att ha en fantastisk upplevelse.

Efter att ha varit en framgångsrikt värd för 2005 UEFA Champions League final, 2009 UEFA Cup final där jag lyfte trofén med Shakhtar och 2013 FIFA U20 World Cup finaler tidigare, har Turkiet en beprövad organisatorisk förmåga.

Ett av de starkaste elementen som gör Turkiets kandidatur stark, är statligt stöd och de statsledda stadionprojekt som fortfarande fortsätter. 14 av de 32 nya arenaprojekten, som vi kan säga är de mest moderna stadion i Europa, har redan genomförts och ombuden kommer att slutföras i år 2019. Det finns inget annat land i Europa som har ett sådant genombrott.

Det är Turkiets tur att ta scenen nu!

Som Turkiets huvudtränare stöder jag också denna kandidatur med hela mitt hjärta. Turkiska senior landslaget som skulle kunna delta i EURO 2024 som värd med en förnyad generation, kommer att få ett passionerat stöd från turkiska nationen och ge unika spelare en unik inspiration.

När UEFA:s verkställande kommitté kommer att sammankalla i september 2018 för att namnge EURO 2024-värdarna, är jag säker på att de inte kommer att vara likgiltiga för detta ljus som lyser över Turkiet.

— mer — 

BARIŞ TELLİ
UEFA EURO 2024 FRÄMJANDE AMBASSADÖR
Turnuva Elçisi Barış Telli

Barış Telli, är en idrottare som kan beskrivas som en kompetent person i spel, tävlingar eller aktiviteter som kräver fysisk ansträngning och skicklighet mot alla slags av svårigheter och konkurrenter. Han är en förebild som har upplevt europeiskt mästerskap för nya generationer. Förutom en liga, cupe och europeisk mästare är Barış Telli's viktigaste kompetens att framgångsrikt vägleda karriärer av fotbollsspelare som drömmer och som försöker göra sina drömmar förverkliga.

Barış Telli, som nådde den högsta toppen i fotboll, kämpade i den högsta kvalitetet i den internationella konkurrensen och gav aldrig upp kärleken i spelet. Den 4 april 1993, vid 4 års åldern förlorade han sitt högra ben under knän i en trafikolycka när han var på väg att han spela fotboll. Men han fick fortfarande titeln på EM, Champion Club Cup och 3:e plats på världsmästerskapet med amputerade landslaget. Han fick också titel som målkung och turneringens bästa spelare.

Han spelar såväl tennis som fotboll, tävlar i 3 olika kategorier i friidrott, 100 meter, höjdhopp och längdhopp och bevisar att han är en komplett idrottsman. Barış Telli som har examen från Gazi University Idrotts grenet fick titeln som idrottslärare.


— mer —

 
STÄDER OCHPLATSER
Şehirler ve Stadyumlar

 
NYHETER
Haberler

Footer Footer