Facebook
Twitter
Instagram Euro 2024 Broşürü
Priporočilo Belhande za UEFA EURO 2024
Škrtel: Vsak nogometaš si želi igrati v ozračju kot jo imajo v Turčiji
Napoleoni in Clichy: LJudje v Turčiji živijo za nogomet

Turčija je pripravljena na lete med UEFA EURO 2024
Ryan Babel: Istanbul je čudovito mesto


 

VIZIJO
Turčija se zavzema za obljubo "Najljubša svetovna igra" združuje ljudi iz vseh družbenih slojev.

Kot vodilna evropska turistična destinacija in geografsko središče sveta želimo razširiti UEFA EURO 2024 na širše občinstvo in to izkušnjo deliti z vsemi našimi velikimi narodi.

Od tu smo dobro postavljeni za spodbujanje vključenosti, raznolikosti in dostopnosti v igri.

S strastjo za nogomet bomo delili čudeže naše velike države in to trajno zapuščino z vsemi. Skupaj bomo delili.


 

YILDIRIM DEMİRÖREN
PREDSEDNIK TURSKE FOOTBALL FEDERACIJE
Yıldırım Demirören

Vsa naša srca bijajo za 2024

kot najmlajši evropski narod Turčija kandidatura za UEFA EURO 2024 ni samo ključnega pomena za ljudi, ki živijo na tej deželi, temveč tudi za Evropo.

Z 28,7% našega prebivalstva, mlajšim od 17 let, je tako zanimivo, da si predstavljamo, kako odlično bi bilo gostovanje EURO 2024, ki bi spodbudilo zanimanje in ljubezen do nogometa v naši državi. Medtem ko zagotavljamo največje možno udobje tekmujočim ekipam z našimi mladimi stadioni, smo veseli, da ponujamo nepozabne trenutke za nogometne navijače, ki bodo obiskali našo državo in izkušali turško gostoljubje.

Poleg prispevka k mednarodnemu nogometu bo UEFA EURO 2024 najvišja naloga turške nogometne federacije za razvoj nogometa iz množice do najvišje poklicne ravni.

Turčija najmočnejša referenca pri organizaciji evropskega prvenstva v prazničnem ozračju in kot najvišja tekmovalna scena je edinstvena doživetja na stadionih, ki so bili deležni v Ligi prvakov 2005 UEFA Lige prvakov 2009 in finalu svetovnega pokala FIFA U20 v letu 2013. Že enkrat želimo ponuditi obogateno različico takšnih izkušenj za ves svet.

Naši prijatelji, ki bodo potovali v Turčijo za nogomet in skupni jezik evropske civilizacije, bodo ob vrnitvi v svoje države prinesli bogato zgodovino starodavnih dežel in spominov iz kulturnega in družbenega življenja. Za ljubitelje nogometa bomo oblikovali novo svetlobo skozi ljubezen naroda za nogomet in našo bogato zgodovinsko teksturo, ki združuje dva kontinenta. Vabimo vse, da delijo našo strast do nogometa v Turčiji.

Za ta dogodek imamo polno podporo naših državljanov in vlade. Turčija je nogometna država, kjer se lahko v celoti izkoristi združitvena in miroljubna moč nogometa. Vsi se lahko prepričamo, da smo z našo strastjo za organizacijske sposobnosti človeških virov v nogometu in našimi visokotehnološkimi stadioni pripravljeni na uspešno evropsko prvenstvo.

Naš poziv k vsem svetu; Letos delimo EURO 2024 skupaj...

— več — 

MIRCEA LUCESCU
TRENER DRŽAVNE EKIPE
Mircea Lucescu

Turčija je zdaj na vrsti.

V svoji skoraj 60-letni karieri v nogometu je Turčija vedno imela posebno mesto v mojem srcu, ker sem bila država, v kateri sem prvič nosila dres majice v Romuniji prvič leta 1963 in moje dosežke z Galatasarayom ​​in Bešiktašem v zgodnjih 2000-ih letih.

Čeprav sem zaradi svojih obveznosti v Ukrajini in Rusiji v zadnjih 12 letih in pol oddaljena od Turčije, nikoli nisem prekinil mojih vezi z državo, zahvaljujoč prijateljstvom, ki sem jih opravila v tem času. Od avgusta 2017 sem zadolžen za turško državno reprezentanco. Z zunanje perspektive lahko na najboljši način pojasnim odnos med Turčijo in nogometom od preteklega do danes.

Pričakoval sem preobrat Turčije z vseh vidikov in nogomet je le del tega. Naložbe v nogomet so močno povečale in infrastrukture so se pravkar izboljšale. Edina stvar, ki se ni spremenila, je velika strast za ta šport v državi.

Dobro znano dejstvo je, da Turčija, kjer je veliko zanimanje za nogomet in evropsko tekmovanje, pomeni več kot samo igro, zato smo že več let hoteli gostiti velik mednarodni turnir.

Turčija je predhodno napovedala svojo kandidaturo, da bi gostila tri evropska prvenstva (ena kot gostiteljica) in uradno predložila svojo ponudbo za izvedbo EURO 2024. Turčija je močnejša in bolj izkušena kot kdajkoli prej. Imajo znatne prednosti pred drugo državo kandidatko.

Največja prednost Turčije je navdušenje. Ali lahko država, ki je v preteklosti gostila dogodke, kot sta evropsko prvenstvo in svetovni pokal, ustreza navdušenju, ki ga ima Turčija? Zamislite si strast navijačev, organizatorjev nogometa in prostovoljcev!

Topla gostoljubnost in dobrodošlica naših tujih prijateljev v Turčiji vsako leto pritegne milijone turistov v to državo. V zvezi s tem sem prepričan, da bo imel vsakdo, ki bo potoval v Turčijo na evropsko prvenstvo, fantastično doživetje.

Po uspešnem gostovanju na finalu UEFA Lige prvakov v Ligi prvakov 2009 2009, ko sem dvignil pokal s Šahtarjem in finale svetovnega prvenstva FIFA U20 v preteklosti, je Turčija v preteklosti imela dokazano organizacijsko sposobnost.

Eden najmočnejših elementov, ki mu omogočajo močno kandidaturo, je vladna podpora in projekti, ki jih vodijo države, ki se še vedno nadaljujejo. 14 od 32 novih projektov na stadionih, ki jih lahko imenujemo najsodobnejši stadioni v Evropi, so že končane, ostanki pa bodo dokončani leta 2019. V Evropi ni druge države, ki ima tako preboj.

Turčija je na vrsti zdaj!

Kot turški glavni trener tudi jaz podpiram to kandidaturo z vsem srcem. Turška višja reprezentanca, ki bi se lahko udeležila evropskega leta 2024 kot gostitelji z obnovljeno generacijo, bo dobila strastno podporo turškega naroda in dala edinstven navdih mladim igralcem.

Ko se bo Izvršni odbor UEFA sestal septembra 2018, da bo imenoval gostitelje EURO 2024, sem prepričan, da ne bodo ravnodušni do te svetlobe, ki sije po Turčiji.

— več — 

BARIŞ TELLİ
TURČIJA UEFA EURO 2024 VELEPOSLANIK NOMINACIJA
Turnuva Elçisi Barış Telli

Barış Telli poosebljašportnika, ki je sposobenpremagatinasprotniketako v igrifizičneganapora, kot v igrispretnosti. Je športnik, ki je sposobenpremagatitakonasprotnike kot težave in je, kot evropskiprvak, tudidobervzorzanovegeneracije.Poleg lige, pokala in evropskegaprvenstva v nogometu, je naloga Barışa Tellijatudito, da pomaga in razsvetljuje pot vsemšportnikom, ki si želijouresničitisvojesanje.

Medtemko se je Barıš Telli navrhuncusvojekariereborilzanajvišjokakovostmednarodnegatekmovalnegaokolja, niizgubilsvojeljubezni do športa. 4. Aprila 1993, ko je imelkomaj 4 leta, je napoti od doma do nogometnegaigriščadoživelprometnonesrečo. Zaradinesrečeso mu amputiralidesnonogo od kolenanavzdol. Ta nesrečnidogodekpa mu nipreprečilosvojitvenaslovaEvropskegaprvaka z Nacionalnoreprezentancoamputirancev, osvojitvePokalaklubov in tretjegamestanasvetovnemprvenstvu, pridobitvenaslovaigralca z največdoseženimizadetki in naslovanajboljšegaigralcaturnirja.

Polegigranjanogometaigratudi tenis, izjemnedosežkepa je dosegeltudinaatletskihtekmovanjih v trehrazličnihdisciplinah: tek na 100 metrov, skok v višino, skok v daljavo in znovapotrdil, da je vsestranskišportnik. Barıš Telli je diplomiralnaoddelkuzatelesnovzgojonaUniverzi Gazi in je svojiizjemnikarieridodaltudinazivprvegaprofesorjatelesnevzgoje v Turčiji.


— več —

 
GRADOV IN VENOV
Şehirler ve Stadyumlar

 
NOVICE
Haberler

Footer Footer